Kemi

Hjælp til kemi ):

20. december 2021 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne deltaG° vedd 72°C, hvor deltaH° = -136 kJ og deltaS° = +457 J/K.

Jeg har brugt følgende formel:

DeltaG°=deltaH° - T*deltaS° = -136 kJ - 345K * (457 kJ/K) = -157801, hvilket er langt fra facit


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Bemærk at den ene er i kJ og den anden i J/K.

ΔGo = -136 kJ - 345 K * 0,457 kJ/K = -294 kJ


Svar #2
20. december 2021 af Lise123Lise

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

457 J/K = 0,457 kJ/K

Så passer enhederne med hinanden.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.