Matematik

Nulrum for afbildning

20. december 2021 af gavs (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis man har en afbildning:

p:M_{2}(F)\rightarrow M_{2}(F)

Defineret ved:

p(\begin{bmatrix} a &b \\ c &d \end{bmatrix})\rightarrow \begin{bmatrix} a &b \\ c&0 \end{bmatrix}

Kan det så passe, at nulrummet for afbildningen kan skrives sådan her:

\{ \begin{bmatrix} a &b \\ c&d \end{bmatrix}\in M_{2}(f) :a,b,c=0\}

Og er det ikke rigtigt, at nulrummet så er 1-dimensionelt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2021 af jl9

Skal du ikke skrive afbildningsmatricen for p op?


Svar #2
20. december 2021 af gavs (Slettet)

Den er ikke givet i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2021 af jl9

Tænkte om nullity(p) afhænger af værdierne af a,b,c og d


Skriv et svar til: Nulrum for afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.