Matematik

Problemregning

20. december 2021 af Oleelskeriben - Niveau: 9. klasse

Isabell vil købe en el scooter. Hun ser på den hvide, den grønne og den sorte el scooter, der er vist på tegningen.

Hvide el-scooter koster=9.989 kr. Den grønne el-scooter koster=12.348 kr. Den sorte el-scooter koster=19.998 kr.

1,1

 Hvor mange penge koster den grønne el scooter mere end den hvide elscooter?

12,348 kr -9,989 kr=2,359kr

Den grønne cykel koster 2,359 kr mere end den hvide.

Isabell opdager, at der er tilbud på den sorte elscooter. Den er 15 % billigere, end der står på prisskiltet.

1,2

Hvad koster den sorte elscooter på tilbud?

Isabell beslutter sig for at købe den grønne el scooter til 12.348 kr. på afbetaling. Hun skal, ud over prisen, betale et engangsgebyr på 399 kr. og et månedligt gebyr på 33 kr. Isabell skal aftale med forretningen, hvor lang tid hun vil bruge på afbetalingen. Hun skal ikke betale renter.

1,3

Hvor meget kommer Isabell til at betale i alt, hvis de aftaler, at hun bruger 24 måneder på afbetalingen?

Isabell skal betale det samme beløb hver måned i den periode, hun betaler af på el scooteren.

1,4

Hvor få måneder kan Isabell nøjes med at bruge til at betale elscooteren, hvis hun kan betale 400 kr. om måneden ud over engangsgebyret?


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. december 2021 af jl9

1.1 er korrekt.

Hvad har du problemer med?


Brugbart svar (3)

Svar #2
20. december 2021 af ringstedLC

#0:

1.1 Priserne er opstillet med tusindtalsseperator. Den er det "punktum", der står tre pladser fra højre.

Så når du bruger t.-talssep. skal det altså være et punktum og ikke et komma.

Komma bruges som bekendt til at adskille heltal og decimaler, her øre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2022 af akbulut

sdvszdv


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.