Matematik

Bestemmelse af forskrifter

20. december 2021 af Vitus001 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan bestemmer jeg forskriften f o g     og    g o f

f(x) = 2x + 1 og g(x) = x^2 - 1

Har ingen ide om hvad det betyder og kan heller ikke finde noget nogle steder


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2021 af ringstedLC

\underset{\textup{bollenotation}}{\underbrace{(f \circ g)(x)}}=f\bigl(g(x)\bigr)

er den sammensatte funktion af f på g. g er altså den uafhængige variabel for f.

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/funktioner/sammensatte-funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2021 af jl9

f o g (x) = f(g(x))

g o f (x) = g(f(x))

(indsæt den ene funktion ind i den anden, på x's plads)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2021 af PeterValberg

f(x)=2x+1

g(x)=x^2-1

f(g(x))=2(x^2-1)+1=2x^2-1

g(f(x))=(2x+1)^2-1=4x^2+1+4x-1=4x^2+4x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.