Matematik

grænseværdien

22. december 2021 af klara99 - Niveau: Universitet/Videregående

jeg er lidt i tvivl om det er 2 eller 5/2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2021 af oppenede

Hvordan har du fået 2 og 5/2


Svar #2
22. december 2021 af klara99

Jeg har lige regnet den ud igen, djeg har fået den tilt være 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. december 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Da både tæller og nævner går mod ∞, kan du bruge L'Hôpitals regel.

limx→∞ (3x+2)/(x2+1) = limx→∞ 3/(2x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.

Du kan dividere med x i tæller og nævner:

\lim_{x\rightarrow \infty}\frac{3x+2}{x^2+1}=\lim_{x\rightarrow \infty}\frac{3+2/x}{x+1/x}=\lim_{x\rightarrow \infty}\frac{3+0}{x+0}=\lim_{x\rightarrow \infty}\frac{3}{x}=0


Skriv et svar til: grænseværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.