Matematik

bestem vinkel

30. december 2021 af mads2333 - Niveau: A-niveau

B) C= 90g, B= 47,3g, og b = 17,6cm 

Du skal tegne trekanten og bestemme vinkel A og siderne a og c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2021 af mathon

               \small \begin{array}{llllr} && c=\frac{b}{\sin(B)}=\frac{17.6}{\sin(47.3\degree)}&=&23.95\\\\&& a=c\cdot \cos(B)=23.9484\cdot \cos(47.3\degree)&=&16.24\\\\&& A=90\degree-B=90\degree-47.3\degree&=&42.7\degree\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2021 af Christianfslag

Anvend evt. WordMat's trekantsberegner til at skitsere trekanten og beregne de ubekendte størrelser.

Vinkel A findes ved

A=180-B-C

Side a findes med tangens

a=b\cdot tan(A)

Og side c findes med cosinus

c=\frac{b}{cos(a)}


Skriv et svar til: bestem vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.