Matematik

differentialregning

03. januar 2022 af delahk - Niveau: B-niveau


En funktion f er givet ved f(x)=1/2 x^2+3x-2
a)Bestem f'(1)
b)Bestem en ligning for tangenten til punktet f(3,f(3))


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2022 af PeterValberg

a)

f(x)=\tfrac12x^2+3x-2

f'(x)=\left(\tfrac12x^2+3x-2 \right )'=x+3

f'(1)=4

b) Benyt tangentligningen

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.