Matematik

HJÆÆLLP!

04. januar 2022 af Math46 - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne andengradsligning ved brug af diskriminat formlen???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= 2x^2+6x-20 \\ &= \underset{a}{2}x^2+\underset{b}{6}x+\underset{c}{(-20)} \\ x &= \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}\;,\;d=b^2-4ac \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{kontrol:}\\& \textup{factor}\left ( 2x^2+6x-20,x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: HJÆÆLLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.