Matematik

Talrækker

07. januar 2022 af kgsklo - Niveau: C-niveau
Hej jeg er igang med at lave en fremlæggelse omkring nogen talrækker. Jeg er dog i tvivl om nogle spørgsmål vi har i et hæfte:
Nogen der ved hvorfor tallet 32 ikke kan skrives som en sum af en række tal (tallene skal være naturlige og efter hinanden som 1,2,3).... ved ikke hvordan jeg skal finde ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2022 af PeterValberg

Hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt,
så skal du finde et antal på hinanden følgende
naturlige tal, hvis sum skal være 32, er det korrekt?

Hvor mange tal?

Jeg indser, at jeg havde "læst indenad" og misforstået spørgsmålet, beklager

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2022 af PeterValberg

32 =2^5

prøv at se side 10 i dette dokument < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Jeg formoder, at den talrække, du skal vise ikke findes svarer til:

24 = 7+8+9, 

25 = 3+4+5+6+7.og

22 = 4+5+6+7

Talrækken starter med et tal a og slutter med et tal b. Regn ud, hvor mange tal, der er i rækken.

Man kan omordne tallene, så det største kommer lige efter det mindste, det næststørste lige efter det næstmindste osv. Derved får man tallene opdelt i par, hvor summen i hvert par er a+b. Det vil side, at gennemsnittet af tallene er (a+b)/2. Gang det med antallet, så har du en formel for summen af tallene. Undersøg så de to faktorer og se, om det er mulligt at vælge dem, så sumen bliver 32.


Svar #4
07. januar 2022 af kgsklo

#3 men spørgsmålet er ikke så meget om det kan lade sig gøre, fordi jeg ved man ikke kan finde det. Spørgsmålet er mere, hvorfor man ikke kan med 32 og om der kan være andre tal hvor det heller ikke kan lade sig gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2022 af PeterValberg

#4 se #2
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
07. januar 2022 af kgsklo

#5  2 giver ikke helt mening fordi 2 opløftet i 5 er ikke en tal rækker der opfylder hvad jeg skriver. Tallene SKAL være efter hinanden og plusses med hinanden. Men 2 opløftet i 5 er 2*2*2*2*2. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Den formel, jeg omtalte, er et produkt divideret med 2. Du skal se på, hvilke tal, der går op i 32 og i produktet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. januar 2022 af PeterValberg

#6 Pointen i linket, du fik i #2 er, at ethvert tal, der kan skrives som et potenstal
     med rodtal 2 (fx 32, som kan skrives som 25) kan ikke skrives som en 
     fortløbende sum af naturlige tal.

Desuden så "plusser" man ikke .... man adderer / lægger sammen / bestemmer sum

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal afgøre, om den formel, jeg nævnte, indeholder andre primfaktorer end 2.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2022 af Anders521

#5 Du skriver bl.a. at summen af de naturlige tal skal give 32 og de skal være efter hinanden f.eks. talrækken, 1,2,3... men hvad med som 5,11,17,23... eller 7,10,13,16? Hvis afstanden ml. tallene i en række gerne må være større end én, kan summen vel godt give 32


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2022 af PeterValberg

#10

opgavens præmis er at addenderne er på hinanden følgende

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar 2022 af jl9

Sjovt med det der 2n tal, det bliver vistnok brugt ret meget inden for IT.

Men er ik sikker på hvad \sum betyder


Brugbart svar (1)

Svar #14
07. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

\sum_{i=n}^{m}a_{i}

betyder summen af alle tallene ai, hvor i løber fra n til m.

Et eksempel:

\sum_{i=0}^{\infty}\frac{x^{i}}{i!}

Er en uendelig række, der er identisk med exp(x).


Brugbart svar (1)

Svar #15
08. januar 2022 af Soeffi

#13...hvad \sum betyder

Summen af tallene fra 9 til 12 kan skrives:

\sum_{i=9}^{12}i=9+10+11+12=42


Skriv et svar til: Talrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.