Fysik

(t^2,s)-graf

10. januar 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har et fysik rapport håber i kan hjælp

Forklar hvorfor en (t^2,s)-graf bør give en ret linje ifølge Galileis faldlov.

kan i forklar mig hvorfor???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2022 af peter lind

Der gælder jo at s = ½a*t2 hvis den startes i s=0 og t=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2022 af MandenMedMangeHatte

En ret linje kan skrives på formen y = mx + b

Sæt t^2 = x og substituér, så fås

s = 1/2a*x

Forstår du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2022 af SuneChr

# 0
Den uafhængig variable hedder t2 og den afhængig variable hedder s.
Da  s = 1/2at2  er s proportional med t2 og vil fremstille en ret linje.
Man er så opmærksom på, at den vandrette koordinatakse repræsenterer tidens kvadrat
og ikke tiden. Den lodrette akse repræsenterer tilbagelagt vejlængde.


Skriv et svar til: (t^2,s)-graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.