Matematik

potensfunktion

10. januar 2022 af Hkl1 - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan viser jeg , at en logaritmisk funktion kan skrives som en potensfunktion?

MVH

Hans


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2022 af Anders521

#0 Vedhæft et billede af (hele) opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2022 af peter lind

Det kan den ikke. Skriv hele opgaven eller bedre vedlæg den som en billedfil eller pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2022 af SuneChr

# 0
Du har muligvis tænkt et Taylor polynomium

\ln x=2\sum_{i=1}^{\infty }\frac{1}{2i-1}\left ( \frac{x-1}{x+1} \right )^{2i-1}     for alle positive x
som dog ikke er en potensrække med x i nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2022 af mathon

Hvor dan viser jeg, at en lineær logaritmisk funktion kan skrives som en potensfunktion?

\small \small \begin{array}{llllll}& Y=a\cdot X+B\\\\& \log_{\, g}({\color{Red} y})=a\cdot \log_{\, g}(x)+\log_{\, g}(b)=\log_{\, g}(x^{\, a})+\log_{\, g}(b)=\log_{\, g}\left ( {\color{Red} b\cdot x^{\, a}} \right )\\ \Updownarrow\\& y=b\cdot x^{\, a} \end{array}


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.