Matematik

Årlig procentvis stigning for indekstal

14. januar 2022 af marc873a

Det er opgave b)

Hvordan løser man den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2022 af mathon

               \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \textup{Pris i 2013:}\\&& \frac{\left (10.95\;kr \right )\cdot 152.6}{139.1}\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{L\o s:}\\&& 152.6=139.1\cdot (1+r)^4 \end{array}


Svar #2
14. januar 2022 af marc873a

#1

               \small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\& \textup{Pris i 2013:}\\&& \frac{\left (10.95\;kr \right )\cdot 152.6}{139.1}\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{L\o s:}\\&& 152.6=139.1\cdot (1+r)^4 \end{array}

Er du sikker for jeg får det nu til omkring 4,4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2022 af mathon

Dit facit betyder
indeks i 2013:
                               \small 139.1\cdot (1+0.044)^4=165.245                               


Svar #4
14. januar 2022 af marc873a

Tror ikke helt jeg forstår.

Er svaret så 2,02%, 165 eller 4,4%?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2022 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll}\\ \#\mathbf{4}\\& 1+r=\left (\frac{152.6}{139.1} \right )^{\frac{1}{4}}=1.023\\\\ &r=0.023=2.3\% \end{array}


Skriv et svar til: Årlig procentvis stigning for indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.