Matematik

Sandsynlighedsregning/Differenintialregning

15. januar 2022 af Lærke0001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa mennesker,

Jeg har en opgave, som jeg er lidt meget forvirret over, hvordan man skal løse den, så er der en venlig sjæl der har lyst til at hjælpe?? :))

Jeg har vedhæftet den nedenunder, og det er opg 2b, som jeg har markeret:))


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2022 af SuneChr

Jeg undrer mig lidt over at skulle differentiere en funktion, som, analytisk set, ikke er differentiabel. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2022 af peter lind

Det er da et polynomium som er er differentiabel funktion. Det er p7*(1-p)24-7 og p8(1-p)24-8 gange konstanter


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2022 af SuneChr

Ah, - ja, - da. Tak.

 max ( 346104·p7(1 - p)17 + 735471·p8(1 - p)16 ) = 0,339124738498025...  for  p = 0,312120319279315...


Svar #5
16. januar 2022 af Lærke0001 (Slettet)

#3

Det er da et polynomium som er er differentiabel funktion. Det er p7*(1-p)24-7 og p8(1-p)24-8 gange konstanter

Hvordan har du kommet frem til det??


Svar #6
16. januar 2022 af Lærke0001 (Slettet)

#4

Ah, - ja, - da. Tak.

 max ( 346104·p7(1 - p)17 + 735471·p8(1 - p)16 ) = 0,339124738498025...  for  p = 0,312120319279315...

Forstår ikke helt hvordan du har kommet frem til det??


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2022 af SuneChr

Differentiér

\binom{24}{7}p^{7}\left ( 1-p \right )^{17}+\binom{24}{8}p^{8}\left ( 1-p \right )^{16}
Sæt lig med 0 og løs m.h.t. p.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning/Differenintialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.