Fysik

energi fysik

16. januar 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en sten kastes op i luften med en fart på 12 m/s hvad er stenes fart når den er nået 5,0 m højere op?

(Hjælp: Noget af stenens kinetisk energi bliver til potentiel energi. Hvor meget kinetisk energi er tilbage i 5,0 meters højde?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2022 af peter lind

E = m*g*h + ½mv2

Beregn energien ved jordoverfladen


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Med konstant}\\ \textup{acceleration g\ae lder:}\\&& 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2\\\\&& 2\cdot \left ( -g \right )\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2\\\\&& v=\sqrt{2\cdot \left ( -g \right )\cdot \Delta s+{v_0}^2}\\\\&& v=\sqrt{2\cdot \left ( -9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 5\;m \right )+\left (12\;\frac{m}{s} \right )^2}=6.77\;\frac{m}{s}\\\\ \textup{Tilbagev\ae rende }E_{kin}\textup{: }\\&& \textup{Du har ikke oplyst stenens masse} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke n'dvendigt at kende stenens masse. Man kan bare regne med massen m. Det g[r ud af regningerne undervejs.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Resterende kinetisk energi efter }\\ \textup{h\o jdefor\o gelse p\aa \ 5.0 m:}\\& \frac{\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2}{\frac{1}{2}\cdot m\cdot{ v_o}^2}\cdot 100\%=\frac{ v^2}{{ v_o}^2}\cdot 100\%=\\\\& \frac{ 6.77 ^2}{12^2}\cdot 100\%=31.82\% \textup{}\end{array}


Skriv et svar til: energi fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.