Matematik

Partielt afledede og blandede afledede, HJÆLP

17. januar 2022 af Ceciliaharbrugforhjælp - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved at de blandede afledede burde være ens, men jeg kan ikke få dem til at være det!

I den først del opgave kom jeg frem til at x=1 og at y kunne være alle reelle tal, men de partielt/blandede afledede driller mig rigtig meget, da jeg skal finde D. Og at jeg ikke har y, gør at jeg ikke kan få et tal mellem 0-99 at sætte i boksen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2022 af peter lind

df/dx =  2(x-1)*x*y4

d2f/dx/dy = 8(x-1)y3

df/dy = 8(x-1)2*y3

kan du selv klare resten


Svar #3
18. januar 2022 af Ceciliaharbrugforhjælp

Det giver ikke rigtig mening for mig med de afledte, hvor kommer parenteserne ind? Tager du udgangspunkt i den første funktion eller den anden efter lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2022 af peter lind

Jeg regner ud fra den første formel.

Formlen kan også skrives som f(x, y) = 5-g(x)*h(x) hvor g(x) = (x-1)2 og h(y) = y4

differentierer du f(x, y) med hensyn til x får du g'(x)*h(x)  og med hensyn til y får du g(x)*h'(y). Differrentierer du med x og efterfølegend y får du g'(x)*h'(y) uafhængig af rækkefølgende

g'(x) = 2*(x-1) = 2x-2

h'(y) = 4*y3


Skriv et svar til: Partielt afledede og blandede afledede, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.