Matematik

Regnestykke med bogstaver

17. januar 2022 af Samfundsfagsfidusen - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har en opgave som ser sådan her ud: 

(-d) · (-h)

Giver det så = dh? eller må man ikke blande bogstaverne sammen i det her tilfælde?

(er kommet med nogle andre bogstaver, så jeg selv kan løse min egen opgave) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

(-d)·(-h) = d·h = dh.

Når det er bogstaver, behøver man ikke at skrive gangetegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2022 af ringstedLC

Men husk ved eventuel indtastning i CAS, at "d · h" kan/skal skrives som "d h", altså med mellemrum. "dh" opfattes som en variabel med navnet dh.


Skriv et svar til: Regnestykke med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.