Matematik

Mat

19. januar 2022 af Pelle26 - Niveau: B-niveau

se billedet og hjælp plzzz


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2022 af Moderatoren

Start med opgave a.

Gør således:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Og husk i fremtiden:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Svar #2
19. januar 2022 af Pelle26

Jeg har problemer md hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2022 af Moderatoren

Start med opgave a. Beskriv konkret dine problemer.


Svar #4
19. januar 2022 af Pelle26

Jeeg ved ikke hvordan jeg skal gøre rede for at forskriften for omsætningen er.....


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2022 af Moderatoren

Hvordan har du forsøgt at gøre det?


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. januar 2022 af Tycoon

a) R(x)=x*(-x+200)=-x2+200x

 


Svar #7
19. januar 2022 af Pelle26

Kan du også hjælpe med opgave b ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2022 af Tycoon

O(x)=-x2+170x-5200 , 0<x<200

Bestem y-koordinaten til toppunktet for O(x). Det svarer til maks overskud.


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. januar 2022 af hammerhajen11

Tycoon,  du skriver det jo bare om igen


Svar #10
19. januar 2022 af Pelle26

Jeg skal have rgnestykket jeg kan ikke bare sætt det ind på geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. januar 2022 af Tycoon

Start med at differentiere funktionen. Dernæst sæt den differentierede funktion lig med 0 også løser du den fremkomne ligning mht x. Så har du Tx. For at finde Ty indsætter du x-koordinaten til toppunktet i forskriften og udregner y-koordinaten til toppunktet.

Du kan også bruge formlerne i linket her:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/toppunktsformlen

Være opmærksom på at du skal udregne diskriminanten (D) før du kan udregne Ty


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. januar 2022 af Quarr

O'(x)=-2x+170     Anvender: (nxn-1)

Så sætter du den afledte funktion lig med 0 og løser fremkomne ligning mht x. Gør det også følger du hvad Tycoon beskriver.

-2x+170=0

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.