Matematik

potensfunktion?

20. januar 2022 af Hkl1 - Niveau: C-niveau

potensfunktion?

Et antal P(x) falder med 20% hvis priser x stiger med  med 5%.

En forskrift for  P(x) når P(1) = 100 ?

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2022 af SuneChr

.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2022 af ringstedLC

\begin{align*} P(x) &= b\cdot x^{a} \\ P(1)=100 &= b\cdot 1^{a}\Rightarrow b=100 \\ F_y &= {F_x}^{a}\Rightarrow a=\frac{\log(F_y)}{\log(F_x)} \\ 1-20\% &= (1+5\%)^{a} \\ a &= \;? \end{align*}


Svar #3
21. januar 2022 af Hkl1

Hej

 a=-4,57

Hvis billetprisen er 100kr, hvordan finder jeg så passagertallet?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2022 af ringstedLC

Ved at indsætte prisen i antalsfunktionen:

\begin{align*} P(100) &= b\cdot 100^{a}= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.