Matematik

Hjælp miggg!!!!!1

21. januar 2022 af Signe130208 - Niveau: 7. klasse

Oplysninger:

En cykelhandler 50 cykler til 5800 kr.pr. styk. i forbindelse med købet har cykelhandlerren omkostninger til fragt på 12%

Jeg kan ikke finde ud af at beregne cykelhandlerens omkostninger i kroner.

Jeg ved ikke finde ud af, at beregne cykelhandlerens sammlede udgifter.

oplysninger:

Cykelhandlern hvidresælger 40 af cyklerne til en pris på 8200 kr. pr. styk og de sidste 10 cykler med en rabat på 10%

der kan jeg ikke finde ud af, at beregne cykelhandlerens sammlede salgspris uden moms.

Kan du/ i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2022 af Christianfslag

1. Når du opretter spørgsmål så formulér en mere relevant titel.

2. Cykelhandlerens omkostninger for købet af cyklerne er blot

Pris=50\cdot 5800

3. Cykelhandlerens udgifter er blot prisen på hver enkelte cykel ganget med antallet af cykler, samt et tillæg på 12%, hvilket betyder at omkostningerne er 112% af cyklernes pris, eller 1,12x cyklernes pris.

Pris=50\cdot 5800\cdot 1.12

4. Når der tilføjes moms lægges der 25% oven i prisen uden moms. Prisen med moms er hermed 125% af den oprindelig pris. For at finde prisen uden moms skal du blot tage \frac{4}{5} af prisen med moms.

40\cdot 8200+10\cdot (8200(\cdot 100-10))\cdot \frac{4}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2022 af ringstedLC

#1: Fragtomkostninger er ikke rigtige:

\begin{align*} \textup{Omk.}_\textup{\,kr} &= 12\%\; \textup{af k\o bspris} \\ &= \textup{samlet\,k\o bspris}\cdot \textup{Omk.}_\% \\ &= \textup{cykler}\cdot \tfrac{\textup{k\o bspris}}{\textup{cykel}}\cdot \tfrac{12}{100}=\;?\,\textup{kr} \\\\ \textup{Samlede udg.: } &= \textup{samlet\,k\o bspris}+\textup{Omk.}_\textup{\,kr} \\ &= \textup{cykler}\cdot \tfrac{\textup{k\o bspris}}{\textup{cykel}} +\textup{cykler}\cdot \tfrac{\textup{k\o bspris}}{\textup{cykel}}\cdot \tfrac{12}{100} \\ &= \textup{cykler}\cdot \tfrac{\textup{k\o bspris}}{\textup{cykel}}\cdot \tfrac{112}{100} =\;?\,\textup{kr}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2022 af ringstedLC

#1: Pris ex. moms er ikke rigtig:

\begin{align*} \textup{Salgspris} &= 40\,\textup{cykler}\cdot \tfrac{\textup{salgspris}_{\,1}}{\textup{cykel}} +10\,\textup{cykler}\cdot \tfrac{\textup{salgspris}_{\,2}}{\textup{cykel}}=\;? \\\\ \textup{Salgspris} &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}+\textup{moms} \\ &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}+25%\,\textup{af\,Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms} \\ &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}\cdot (100%+\textup{moms}_%) \\ &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}\cdot 125% \\ \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms} &= \frac{\textup{Salgspris}}{125%} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2022 af ringstedLC

Salgspris incl./ex. moms med brøkregning:

\begin{align*} \textup{Salgspris} &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}+\textup{moms} \\ &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}+\tfrac{1}{4}\,\textup{af Salgspris}_\textup{ex.\,moms} \\ &= \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms}\cdot \tfrac{4\,+\,1}{4} \\ \textup{Salgspris}_\textup{\,ex.\,moms} &= \frac{\textup{Salgspris}}{\frac{5}{4}} =\textup{Salgspris}\cdot \tfrac{4}{5} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2022 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{llllr}\textbf{eller}\\& \textup{omkostninger/fragt:}&\left ( 50\cdot 5800 \right )\cdot 0.12&=&34\,800\\\\& \textup{samlede udgifter:}&50\cdot 5800\cdot 1.12&=&324\,800\\\\& \textup{salgspris exc.:}&\left (40\cdot 8200+10\cdot 8200\cdot 0.90 \right )\cdot 0.80&=&321\,440 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp miggg!!!!!1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.