Fysik

stråling

23. januar 2022 af nann286a - Niveau: B-niveau

En svulst på 0,5 Kg bestråles med gammastråling i 50 sekunder. Kilden er Co-enhed, der bestråler svulsten med 3,0*1012 kvanter pr. sekund. Gennemsnits Energien af kvanterne er 1,25 MeV. Antag, at energien absorberes i svulsten.

Hvor stor er den absorberede dosis i svulsten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Svulsten modtager:}\\&\left ( 3.0\cdot 10^{12}\;\frac{kvanter}{s} \right )\cdot \left ( 50\;s \right )\cdot \left ( 1.25\;\frac{Mev}{kvant} \right )=1.875\cdot 10^{20}\;eV=30.0408\;J\\\\ \textup{Absorberet dosis:}\\&\frac{30.0408\;J}{0.5\;kg}=60\;\frac{J}{kg}=60\;Gy \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Svulsten modtager:}\\&\left ( 3.0\cdot 10^{12}\;\frac{kvanter}{s} \right )\cdot \left ( 50\;s \right )\cdot \left ( 1.25\;\frac{Mev}{kvant} \right )=1.875\cdot 10^{20}\;eV=30.0408\;J\\\\ \textup{Absorberet dosis:}\\&\frac{30.0408\;J}{0.5\;kg}=60\;\frac{J}{kg}=60\;Gy \end{array}


Svar #3
23. januar 2022 af nann286a

#2 svaret skal være 15 gy

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2022 af mathon

Den absorberede dosis vægtet i forhold til strålingstype med strålevægtningsfaktoren \small \mathbf{W_R}

                                       \small \mathbf{H}=\mathbf{W_R}\cdot \mathbf{D}\qquad \left [ \mathbf{H} \right ]=\textbf{\textit{Sv}} 


Skriv et svar til: stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.