Fysik

Fra MBq til Bq

24. januar 2022 af rycdi - Niveau: B-niveau

Hej når jeg fx skal regne 500kBq til Bq, så skal jeg gange med 1000. Men hvordan skal enhederne være? Er det 500kBq*1000? og det kommer ud i Bq? jeg kan ikke få enhederne til at passe sammen.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2022 af Viderekem (Slettet)

#0

Hej når jeg fx skal regne 500kBq til Bq, så skal jeg gange med 1000. Men hvordan skal enhederne være? Er det 500kBq*1000? og det kommer ud i Bq? jeg kan ikke få enhederne til at passe sammen.

Tak


Jo 

5*10^5


Svar #2
24. januar 2022 af rycdi

men hvis jeg skriver 500kBq*1000 så får jeg 5*105 kBq, og enhederne vil jo ikke passe for jeg vil gerne have det ud i Bq


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2022 af Viderekem (Slettet)

1 [kbq] = 1000 Becquerel [bq]


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2022 af ringstedLC

#2: Gør som du gør ved fx kilometer til meter:

\begin{align*} ...=500\,\textup{km} &= 500\cdot 10^3\,\textup{m} \\&=5\cdot 10^5\,\textup{m} \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. januar 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du kan simpelthen opfatte k som 1000, så 500kBq = (500*1000)Bq = 5*105Bq.

En anden måde at se det på er, at ikBq = 1000Bq  så omregningen er:

\\500kBq = 500kBq*\frac{1000Bq}{1kBq} \\ = \frac{500kBq*1000Bq}{1kBq}\\ =\frac{500*1000Bq}{1} \\ = 5*10^{5}Bq


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2022 af MandenMedMangeHatte

Til #1 og #5 kan I så ikke fremover bruge \cdot (ligesom ringstedLC) i stedet for asterisk ved multiplikation? Det ser så grimt ud. I øvrigt, Eksperimentalfysiker, må enheder ikke være i kursiv.

5*10^5 Bq           (med asterisk og kursive enheder)

5 \cdot10^5 \: \text{Bq}           (med \cdot og ikke-kursive enheder)


Skriv et svar til: Fra MBq til Bq

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.