Matematik

Differentialligning

27. januar 2022 af muller21 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har denne opgave, som jeg ikke kan komme videre med. 
jeg har en idé om hvordan man laver opgaven, men jeg ved ikke hvordan jeg afrunder og får det endelige resultat. er der en der kan være sød at forklare mig hvad jeg mangler?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2022 af SuneChr

Indsæt i anden sidste linje f (x) = y =  (e2x + x2)  i stedet for y hvorved x2 forsvinder.
Så passer pengene.


Svar #2
27. januar 2022 af muller21

#1

Indsæt i anden sidste linje f (x) = y =  (e2x + x2)  i stedet for y hvorved x2 forsvinder.
Så passer pengene.

altså skal jeg udskifte y med e2x+x2 inden jeg fjerner parentesen eller efter jeg har fjernet parentesen?


Svar #3
27. januar 2022 af muller21

er det her så rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2022 af SuneChr

# 0 anden sidste linje:
2e2x + 2x = 2(y + x - x2)
Da y = e2x + x2  har vi
2e2x + 2x = 2((e2x + x2) + x - x2)
Forkort med 2
e2x + x = e2x + x2 + x - x2
x2 går ud og pengene passer.


Svar #5
27. januar 2022 af muller21

#4

# 0 anden sidste linje:
2e2x + 2x = 2(y + x - x2)
Da y = e2x + x2  har vi
2e2x + 2x = 2((e2x + x2) + x - x2)
Forkort med 2
e2x + x = e2x + x2 + x - x2
x2 går ud og pengene passer.

nu forstår jeg det tusind tak :)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.