Matematik

Udsalg - rabat

31. januar 2022 af ANIDA01 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder:

På udsalg koster to par ens strømer 80 kr. 

Hvad koster et par strømper normalt?

Der er altså givet 20 % i rabat


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2022 af PeterValberg

De 80 kroner er 80% af normalprisen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2022 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Udsalgspris p\aa }\\ \mathrm{\acute{e}}\textup{t par str\o mper:}&&40\\\\ \textup{Normalpris p\aa }\\ \mathrm{\acute{e}}\textup{t par str\o mper:}&&x\\\\ \textup{Udsalgspris p\aa }\\ \mathrm{\acute{e}}\textup{t par str\o mper:}&&x\cdot 0.80&=&40\\\\ \textup{Normalpris p\aa }\\ \mathrm{\acute{e}}\textup{t par str\o mper:}&&x=\frac{40}{0.80}&=&50 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2022 af linus69

#0

Opgaven lyder:

På udsalg koster to par ens strømer 80 kr. 

Hvad koster et par strømper normalt?

Der er altså givet 20 % i rabat

det ligner ikke 9 klasses niveau


Skriv et svar til: Udsalg - rabat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.