Kemi

Afstem reaktionsskemaet for fældningsreaktionerne

31. januar 2022 af johansen2094 - Niveau: C-niveau

opg 3 

Fældningsreaktioner 
Afstem reaktionsskemaet for fældningsreaktionerne 
1 Ag(aq) + Cl (aq) --->
2 Ca2+ (aq) + So42-  (aq) --->
3 Ag+ (aq) + Po43-  (aq) --->
4 Fe+3 (aq) + OH(aq) --->
5 Cu2+ (aq) + Po43-  (aq) --->
6 NH4+ (aq) + Po43- (aq) --->
7 Al3+ (aq) + CO32- (aq) ---> 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2022 af Christianfslag

Afstem ladninger, og antallet af atomer på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2022 af Moderatoren

#0

Jeg har ændret trådens titel. I fremtiden:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Og husk:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Ps. kyshånd er desuden i et ord :)


Svar #3
31. januar 2022 af johansen2094

Jeg fatter ikke hele opg, og så det godt din accept ikke er påkrævet om hvad mit emne er og ikke er og hvad jeg skal skrive og ikke skrive. ;) Og fordi der lige er en fejl i kyshånd altså hids dig dog ned en gang. Ergo søger jeg hjælp til hele opg to fordi jeg ikke forstår det. -.-'' Fordi jeg lige havde glemt og skrive hjælp til opg 2 efter mit spørgsmål/ hjælp til opg så er det vel ikke så hårdt lige og spørge og så kan man jo bare skrive det hele opg hvilket det er. -.-''  


Svar #4
31. januar 2022 af johansen2094

#0

opg 3 

Fældningsreaktioner 
Afstem reaktionsskemaet for fældningsreaktionerne 
1 Ag(aq) + Cl (aq) --->
2 Ca2+ (aq) + So42-  (aq) --->
3 Ag+ (aq) + Po43-  (aq) --->
4 Fe+3 (aq) + OH(aq) --->
5 Cu2+ (aq) + Po43-  (aq) --->
6 NH4+ (aq) + Po43- (aq) --->
7 Al3+ (aq) + CO32- (aq) ---> 

Hele opg vil være rart og bede om hjælp til 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2022 af Moderatoren

Jeg hidser mig ikke op. 

Det er bare betingelserne for brug af forummet, som jeg gengiver:

https://www.studieportalen.dk/information/terms/forumthread

Du kan starte med første delopgave og skrive, hvad du er i tvivl om. Når man ved, hvad du er i tvivl om, så er det muligt at hjælpe dig. 


Svar #6
31. januar 2022 af johansen2094

omfg laver du sjov med mig -.-'' det er det med og afstem reaktionsskemaet -.-''  det er det jeg ikke fatter altså SKAL JEG SKÆRE DET UD I PAP OG BØJE DET I NEON ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2022 af Soeffi

#0. Opløseligheden kan aflæses af tabel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2022 af mathon

Når metalion og syrerestion danner salt, er saltet altid elektrisk neutralt udadtil,
dvs
         at antallet af positive og negative ladninger er ens.
\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{1)}\\& Ag^+ \textup{ og }Cl^-\quad \textup{saltet er neutralt med }\mathrm{\acute{e}}\textup{n af hver}\\\\& Ag^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;AgCl\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #9
31. januar 2022 af johansen2094

Men der er også nogle der ikke findes i den tabel tror der 4 eller 5 der ikke findes ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{2)}\\& Ca^{2+} \textup{ og }S{O_4}^{2-}\quad \textup{saltet er neutralt med }\mathrm{\acute{e}}\textup{n af hver}\\\\& Ca^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;CaSO_4\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{3)}\\& Ag^{+} \textup{ og }P{O_4}^{3-}\quad \textup{saltet er neutralt med 3 }Ag^+ \textup{ og 1 }{PO_4}^{3-}\\\\& 3\,Ag^{+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;P{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Ag_3PO_4\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{4)}\\& Fe^{3+} \textup{ og }OH^{-}\quad \textup{saltet er neutralt med 1 }Fe^{3+} \textup{ og 3 }{OH}^{-}\\\\& Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;3\,{OH}^{-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe(OH)_3\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{5)}\\& Cu^{2+} \textup{ og }{PO_4}^{3-}\quad \textup{saltet er neutralt med 3 }Cu^{2+} \textup{ og 2 }{PO_4}^{3-}\\\\& 3\,Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,{PO_4}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Cu_3(PO_4)_2\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. januar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{6)}\\& {NH_4}^{+} \textup{ og }{PO_4}^{3-}\quad \textup{saltet er neutralt med }?\,{NH_4}^{+} \textup{ og }?\,{PO_4}^{3-}\\\\& ?\,{NH_4}^{+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;?\,{PO_4}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\left (NH_4 \right )_?(PO_4)_?\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. januar 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{7)}\\& {Al}^{3+} \textup{ og }{CO_3}^{2-}\quad \textup{saltet er neutralt med }?\, {Al }^{3+} \textup{ og }?\,{CO_3}^{2-}\\\\& ?\,{Al}^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;?\,{CO_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\left (Al \right )_?(CO_3)_?\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. januar 2022 af mathon

Giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #17
31. januar 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{7)}\\& {Al}^{3+} \textup{ og }{CO_3}^{2-}\quad \textup{saltet er neutralt med }?\, {Al }^{3+} \textup{ og }?\,{CO_3}^{2-}\\\\& ?\,{Al}^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;?\,{CO_3}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Al\, _?(CO_3)_?\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Svar #18
01. februar 2022 af johansen2094

ja det giver faktisk mening. jeg skal afstemme det 


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. februar 2022 af AngelOneOne

Hej,

I forhold til afstemning af kemiske reaktionsligninger (ikke redox-reaktioner), vil jeg anbefale dig at kigge her: Afstemning af kemiske ligninger. Lærer du de få regler der er angivet der, vil det hjælpe dig med at kunne løse langt de fleste kemiske reaktionsligninger, der ikke er redox-reaktioner.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. februar 2022 af Soeffi

#0. Fremgangsmåden ved at afstemme en fældningsreaktion er følgende:

Det salt, som man får, må ikke have nogen nettoladning. Lad Ma+ stå for en metal-ion med a positive ladninger og Sb- står for syrerest ion med b negative ladninger. Disse danner saltet: MbSa. Hvis der ikke står et tal foran plus eller minus, så er a eller b lig med 1. Små 1-taller skrives ikke i den endelige formel.

Eksempler:

1) Ag+ + Cl- = Ag1+ + Cl1- → Ag1Cl1 = AgCl    (a = 1 og b = 1)

2) Ag+ + PO43- = Ag1+ + PO43- → Ag3(PO4)1 = Ag3PO4    (a = 1 og b = 3)

Som det ses af sidste eksempel, så skriver man parentes om en ion for at undgå, at små tal støder sammen. Hvis a eller b er lig med 1 slettes parentesen sammen med 1-tallet. Hvis a eller b derimod er større end 1, så beholder man parentesen. F.eks.:

6) NH4+ + PO43- = NH41+ + PO43- → (NH4)3(PO4)1 = (NH4)3PO4


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.