Fysik

Stråling - atommodel

01. februar 2022 af Liinesl - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg står i den situation, at jeg skal løse en række fysik opgaver. Jeg har virkelig brug for hjælp til dem, pls!

De er vedhæftet.

Jeg takker mange gange på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2022 af peter lind


Svar #3
02. februar 2022 af Liinesl

Jeg kunne godt bruge noget hjælp, jeg synes det er svært og forstår det ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2022 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Svar #5
03. februar 2022 af Liinesl

Hvordan jeg skal beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2022 af peter lind

Hvad er der problemer med ? Jeg kan ikke svare uden at du gør det klart hvad du ikke forstår


Svar #7
03. februar 2022 af Liinesl

Hvordan beregner man en fotons frekvens og bølgelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2022 af peter lind

Du bruger svaret i #2 du kender E, h og c. Du sætter værdierne ind og så har du en ligning med en ubekendt.


Svar #9
05. februar 2022 af Liinesl

Jeg kender ikke E, h og c. Der er kun oplyst at fotonens energi er E_foton = 4,09 * 10^-19J


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. februar 2022 af peter lind

 h er plancs konstant og c er lyshastigheden. Dem kan du slå op i din formelsamling, din bog eller til nød internettet


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. februar 2022 af mathon

Jeg kender ikke E, h og c. Der er kun oplyst at fotonens energi er E_foton = 4,09 * 10^-19J

.

                                          \small \small \begin{array}{llllll}&&4.09\cdot 10^{-19}\;J=2.55278\;eV\\\\&& E\cdot \lambda=1239.84\;eV\cdot nm\\\\&& \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{2.55278\;eV}=485.7\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2022 af mathon

detalje:        
                 \small h\cdot c=1.98645\cdot 10^{-25}\;J\cdot m=1239.84\;eV\cdot nm


Skriv et svar til: Stråling - atommodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.