Matematik

Problemregning

04. februar 2022 af Danielermitnavn - Niveau: 8. klasse

Opgave 8

Mads og Thorstein slår med terninger. De slå med to terninger ad gangen - en grøn og en lilla.

a) Hvad er sandsynligheden for at slå summen 2? (Udtrykt som brøk.)

b) Hvad er sandsynligheden for enten at slå summen 4 eller 8? (Udtrykt som brøk.)

plz har brug for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2022 af PeterValberg

Der er 36 mulige udfald, når man kaster to almindelige terninger
og lægger antal øjne sammen...
a) Hvor mange mulige udfald, der giver 2, er der?
    Det dividerer du med de 36 mulige udfald

Samme tankegang i b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2022 af PeterValberg

b) En sum på 4 eller 8

P(4\text{ eller }8)=\frac{8}{36}=\frac{2}{9}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:4_eller_8.PNG

Svar #3
04. februar 2022 af Danielermitnavn

#1

Der er 36 mulige udfald, når man kaster to almindelige terninger
og lægger antal øjne sammen...
a) Hvor mange mulige udfald, der giver 2, er der?
    Det dividerer du med de 36 mulige udfald

Samme tankegang i b)

2:36=1/18 er det her rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2022 af PeterValberg

#3 Nej .... Kik på billedet, der er kun ét udfald, hvor summen er lig med 2, derfor er sandsynligheden 1/36
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.