Matematik

Problemregning

04. februar 2022 af Danielermitnavn - Niveau: 8. klasse

Opgave 9

Lars har en knallert. Han kører tit på besøg hos kæresten. Hvis han kører med 30 km/timen i gennemsnit, og det tager ham 16 min at nå frem:

a) Hvad er så afstanden fra Peters hus og hen til hans kæreste?

b) Hvor langt kan han køre på en time og 45 min med den gennemsnitsfart?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2022 af PeterValberg

a) Hvis han kører 30 km/time i 16 minutter, så er afstanden:

\text{afstand}=30\text{ km/time}\cdot\frac{16\text{ minutter}}{60\text{ minutter/time}}=8\text{ km}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2022 af PeterValberg

b) 1 time 45 minutter er det samme som 1,75 time
     gang denne værdi med 30 km/time

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. februar 2022 af Danielermitnavn

#1

a) Hvis han kører 30 km/time i 16 minutter, så er afstanden:

\text{afstand}=30\text{ km/time}\cdot\frac{16\text{ minutter}}{60\text{ minutter/time}}=8\text{ km}

Kan du ikke hvise mig hvordan jeg skal skrive det ned forstår ikke?


Svar #4
04. februar 2022 af Danielermitnavn

#2

b) 1 time 45 minutter er det samme som 1,75 time
     gang denne værdi med 30 km/time

Jeg hved ikke hvordan jeg skla skrive det ned!!


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.