Matematik

skæringspunkt

06. februar 2022 af Cassidyy - Niveau: B-niveau

hældningen er 15, men hvordan finder jeg skæringspunktet, b?

Vedhæftet fil: 443123791739.png

Svar #1
06. februar 2022 af Cassidyy

svaret til opgaven er her, men forstår ikke fremgangsmåden af, hvordan b findes

Vedhæftet fil:45128398273.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& \begin{array}{|c|c|}\hline y{\, }'(1,10)&y(1)\\ \hline 15&10\\ \hline \end{array}\\\\ \textup{Tangentligning}\\ \textup{i }(1,10)\textup{:}\\&& y=y{\, }'(1,10)\cdot (x-1)+y(1) \end{array}


Svar #4
06. februar 2022 af Cassidyy

forstår stadig ikke, hvordan skæringspunktet bliver -5


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2022 af mathon

#4
         I opgaven omtales overhovedet ikke noget skæringspunkt, så der er intet at forstå desangående.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2022 af Anders521

#4 Skæringspunktet bestemmes via formlen for hældningskoefficienten

                             a = (y2 - y1)/(x2 -x1) ⇔ a·(x2 -x1) = y2 -y⇔ y2 = a·(x2 -x1) +y1                                                 Da der kun kendes et punkt er det sidstskrevne udtryk blevet til                                                                                                                                                      y = a·(x -x1) +y1.                                                                      I dit tilfælde er a = 15 og (x1,y1) = (1,10).


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2022 af mathon

        \small \begin{array}{llllll}&& \begin{array}{|c|c|}\hline y{\, }'(1,10)&y(1)\\ \hline 15&10\\ \hline \end{array}\\\\ \textup{Tangentligning}\\ \textup{i }(1,10)\textup{:}\\&& y=y{\, }'(1,10)\cdot (x-1)+y(1)\\\\&& y=15\cdot (x-1)+10\\\\&& y=15x-15+10\\\\&& y=15x-5 \end{array}


Svar #8
06. februar 2022 af Cassidyy

hvor kommer (x-1)+10 fra i linje 2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. februar 2022 af Anders521

#8 ...Læs #6.


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.