Matematik

Hjælp til bestemmelse af en ligning

07. februar 2022 af Frede0910 - Niveau: B-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2022 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2022 af peter lind

a) vektor AB er en retningsvektor for linjen gennem A og B. Dens tværvektor v er normalvektor til linjen.

skalarproduktet mellem dens retningsvektor u og v skal være 0. så løs ligningen u•v = 0

Se evt. din formelsamling side 13


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2022 af ringstedLC

a) Linjens normalvektor er tværvektoren til vektor AB. Indsæt den og et af punkterne i formel (71).

b) Prikproduktet af vektor AB og retningsvektoren for l skal være 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&& y=&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot (x-x_1)+y_1=\\\\&&& \frac{4-3}{1-0}\cdot x+3=\\\\&&& x+3 \\\\&&&\textup{med retningsvektor }\overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 1\\1 \end{pmatrix}\end{array}


Svar #5
08. februar 2022 af Frede0910

Takker men hvordan skal man bestmme så den er ortogonale i opg b)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2022 af peter lind

Se  #2, #3 og/eller #4


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2022 af ringstedLC

#5:

\begin{align*} \overrightarrow{AB}\cdot \vec{\,r}_l &= 0 \\ \binom{x_B-x_A}{y_B-y_A}\cdot \binom{k^2-1}{k} &= 0 \\ \left (x_B-x_A \right )\cdot \left (k^2-1 \right )+ \left (y_B-y_A \right )\cdot k &= 0 \\ k &= \left\{\begin{matrix}?\\?\end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.