Matematik

Symmetrisk sandsynlighedsfordeling

15. februar 2022 af susi02 - Niveau: B-niveau

I en binomialfordeling er n = 100 og p = 0,5

Er sandsynlighedsfordelingen for binomialfordelingen symmetrisk? Og hvorfor / hvorfor ikke? 
Jeg har prøvet at tegne et pindediagram overfordelingen og denne er klokkeformet. Vil det så sige den er symmetrisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2022 af peter lind

Den er symmetrisk. Se din formelsamling eller bog om formlen til binomialfordelinge. Kn,r = Kn,n-r og xr*xn-r er også.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2022 af jl9

hvis p = 0,5 så må binomial fordelingen være symmetrisk


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2022 af SuneChr

Symmetri for binomialkoefficienterne (1000), (1001), ... , (10099), (100100)
som alle skal multipliceres med (1/2)100 , er symmetrien bibeholdt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2022 af peter lind

Det gælder for alle tilfælde

Hvis du er erstatter r med n-r får du præcist samme udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2022 af jl9

Jeg kiggede efter skewness=0 og mean=median


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2022 af jl9

..men det kan godt være at det fint at tegne et pindediagram og konstatere at den er klokkeformet (ser ens ud på begge sider af midten) til denne opgave


Skriv et svar til: Symmetrisk sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.