Matematik

Eksponentiel funktion - procent

21. februar 2022 af sol111 - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg forstår ikke denne opgave, en der kan hjælpe??

en forskrift hedder: f(x)=0,5*2^x 

a. angiv begyndelsesværdien og vækstraten i procent


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2022 af Christianfslag

I en eksponentiel funktion vil b være begyndelsesværdien. I dit tilfælde er dette 0.5.

Vækstraten i procent vil for denne funktion være 100%. Der sker en fordobling per tidsenhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2022 af ringstedLC

Forskriften er på formen:

\begin{align*} f_{eksp}(x) &= b\cdot a^{x} \\ f_{eksp}(0) &= b\cdot a^0=b&&,\;b=\textup{begyndelsesv\ae rdi }(x=0) \\ f_{eksp}(x) &= b\cdot a^{x} &&,\;a=\textup{fremskrivningsfaktor} \\ &= b\cdot (1+r)^{x} &&,\; \left\{\begin{matrix} r=\textup{v\ae kstrate i decimaltal} \\ 100r=\textup{v\ae kstrate i procent}\end{matrix}\right.\\ f(x) &= 0.5\cdot (1+1)^x \Rightarrow &&\left\{\begin{matrix} \textup{beg.-v\ae rdi}=0.5 \\ \textup{v\ae kstrate}=100\%\end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.