Matematik

Vektorer

22. februar 2022 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til opgave 7, a (Vedhæftede)


Svar #1
22. februar 2022 af Adl9

#0

Har brug for hjælp til opgave 7, a (Vedhæftede) :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2022 af StoreNord

To vektorer er ortogonale, hvis deres skalarprodukt (prikprodukt) er nul.


Svar #3
22. februar 2022 af Adl9

#2

To vektorer er ortogonale, hvis deres skalarprodukt (prikprodukt) er nul.

hvordan finder jeg så t til at kunne sætte det inde i skalarproduktet ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2022 af StoreNord

Du skal beregne skalarproduktet udtrykt ved t; og så sætte det lig med 0 og løse ligningen.

\binom{t-1}{3} \bullet \binom{2r+5}{-2}=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2022 af StoreNord

t=\frac{3\pm 9}{2\cdot 3}=\frac{1\pm 3}{2}=\left\{\begin{matrix} 2\\1 \end{matrix}\right.
Jeg skulle lige øve mig.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. februar 2022 af mathon

#6

       Ja

                   t=\frac{3\pm 9}{2\cdot 3}=\frac{1\pm 3}{2}=\left\{\begin{matrix} 2\\-1 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.