Matematik

Differentiation

27. februar 2022 af Malenesorensen23 - Niveau: B-niveau

Forklar detaljeret, hvordan man differentierer et polynomium

fx: f(x)=3x^3 +x^2 - 7x + 29 

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2022 af Christianfslag

Du benytter dig af tre-trins reglen for hvert led af funktionen.


Svar #2
27. februar 2022 af Malenesorensen23

Hvad går tre-trins reglen ud på?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2022 af SuneChr

Tretrinsmetoden benyttes, når man skal udlede differentialkvotienten. Her skal polynomiet blot differentieres.
(axn)' = anxn - 1
Differentiér hvert led for sig v.h.a. denne generelle model.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2022 af Christianfslag

#3

Tretrinsmetoden benyttes, når man skal udlede differentialkvotienten. Her skal polynomiet blot differentieres.
(axn)' = anxn - 1
Differentiér hvert led for sig v.h.a. denne generelle model.

Hvis der skal være detaljer på, vil det vel også være relevant at udlede differentialkvotienten for hvert led.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2022 af Christianfslag

#2

Hvad går tre-trins reglen ud på?

Tre-trins reglen/metoden anvendes til at finde differentialkvotienten. Dette burde være det første du lærer når du har om differentialregning.

Du finder en tabel for differentialkvotienter vedhæftet.

Vedhæftet fil:Diff_integr_tabel.pdf

Svar #6
27. februar 2022 af Malenesorensen23

Nåå super. Tusind tak for hjælpen!!!

Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.