Fysik

Arealberegning

28. februar 2022 af Rezwan963 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan ville I beregne arealet af "overfladen af et rør (kun ydersiden), der har en længde på 3,0 m og en diameter på 3,5 cm"? Gerne i cm2

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2022 af mathon

                      \small A_{overflade}=\pi\cdot L\cdot d=\pi\cdot \left (300\;cm \right )\cdot \left (3.5\;cm \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2022 af SuneChr

Man skal, i en sådan opgave, sige til sig selv: "Hvad nu, hvis ... ?".
Hvad nu, hvis vi udfolder cylinderen, hvor den bliver til et plant rektangel?
Længden af rektanglet er da den samme som omkredsen af cylinderen.
Arealet af et rektangel er ...
 


Skriv et svar til: Arealberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.