Fysik

Bestem bølgelængden af laserlyset.

01. marts 2022 af Emmeliesh - Niveau: C-niveau

jeg har brug for hjælp til denne opgave i fysik

Hvis man har et optisk gitter med kendt gitterkonstantm, kan man bruge gitteret til at bestemme bølgelængden af lys. Man sender blot en tynd srtåle af lyset vinkelret ind mod gitteret og måler, hvor meget lyset afbøjes. I et konkret eksempel sendes lyset fra en laserpen vinkelret ind mod et gitter med 300 linjer pr. mm, hvilket resulterer i at 2. ordensstrålen afbøjes 19,34 grader. Bestem bølgelængden af laserlyset.

pls hjælp mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2022 af Quarr

d=(1/300) mm= 0,00333333 mm=3333,33 nm

\lambda =\frac{d\cdot sin(v)}{n}

=(3333,33 nm)·sin(19,34)/2=551,95 nm

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Bestem bølgelængden af laserlyset.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.