Matematik

Cirklens ligning

11. marts 2022 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, Nogle der kan hjælpe mig med de her 3 del opgaver. Jeg har siddet med dem i lang tid, men forstår ikke hvordan jeg skal løse dem, med hvilken formel?

Takker på forhånd, se vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: opgave 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2022 af mathon

Hvor langt er du nået i a)?


Svar #3
11. marts 2022 af Sofia0294

Jeg er ikke begyndt på den, da jeg ikke forstår #2


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{radius:}\\&&r=\frac{1}{2}\cdot |AB|=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{(8-2)^2+(14-3)^2}=\frac{\sqrt{157}}{2}\\\\& \textup{centrum:}\\&& C=\left(\frac{2+8}{2},\frac{3+14}{2} \right )=\left(5,\frac{17}{2} \right ) \\& \textup{cirkelligning:}\\&&\left (x-5 \right )^2+\left (y-8.5 \right )^2= \frac{157}{4} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \mathrm{\overrightarrow{AB}}&\textup{er normalvektor til tangenten i B, som derfor har}\\&\textup{ligningen:}\\&& t_B\textup{:}\quad \begin{pmatrix} 8-2\\14-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix}x-8 \\y-14 \end{pmatrix}=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2022 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. marts 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\& \textup{Areal:}\\&& A=&\frac{1}{2}\cdot \pi\cdot r^2-\left(\frac{1}{2}\cdot\pi\cdot r^2\cdot\frac{140}{180}-\frac{1}{2}\cdot r^2\cdot\sin(140\degree) \right )=\\\\&&& \frac{1}{2}\cdot \pi\cdot \frac{157}{4}-\left(\frac{1}{2}\cdot\pi\cdot \frac{157}{4}\cdot\frac{140}{180}-\underset{\textup{udsnitstrekant}}{\underbrace{\frac{1}{2}\cdot \frac{157}{4}\cdot\sin(140\degree)}} \right )=26.32 \end{array}


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.