Fysik

Gennemsnitslige densitet

11. marts 2022 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg skal løse spg. b. Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2022 af peter lind

Brug stefan-boltzmanns lov til at finde udstrålingen pr. arealenhed. Derefter kan du af den udstrålede effekt finde overfladearealet af siriusb og dernæst radius


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&& \lambda_{max}=\frac{2.898\cdot 10^6\;\textup{nm}\cdot \textup{K}}{2.48\cdot 10^4\;\textup{K}}&=&116.855\;\textup{nm} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{b)}\\&\textup{Stefan-Boltzmanns lov}\\\\&& P=\sigma\cdot\epsilon\cdot A\cdot T^4\\\\&& P=\left(5.67\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\frac{W}{m^2\cdot K^4}}\;\right)\cdot0.93\cdot A\cdot \left(2.48\cdot 10^4\;\textup{K} \right )^4\\& \epsilon\textup{ sk\o nnes til }0.93\\\\&& A=\frac{P}{\left(5.67\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\frac{W}{m^2\cdot K^4}}\;\right)\cdot0.93\cdot \left(2.48\cdot 10^4\;\textup{K} \right )^4}\\\\&& A=\frac{9.95\cdot10^{24}\;\textup{W}}{\left(5.67\cdot 10^{-8}\;\mathrm{\frac{W}{m^2\cdot K^4}}\;\right)\cdot0.93\cdot \left(2.48\cdot 10^4\;\textup{K} \right )^4}=4.99\cdot10^{14}\;\mathrm{m^2}\\& \textup{radius}\\&&r=\sqrt{\frac{4.99\cdot10^{14}\;\mathrm{m^2}}{4\pi}}=6.30\cdot10^6\;\textup{m}\\\\&\textup{densitet}\\&& \varrho=\frac{m}{V}=\frac{2.09\cdot10^{30}\;\mathrm{kg}}{\frac{4\pi}{3}\cdot\left(6.30\cdot10^6\;\textup{m} \right )^3}=2\cdot10^9\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \end{array}


Skriv et svar til: Gennemsnitslige densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.