Matematik

Andengradsligning

14. marts 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2022 af Viderekem (Slettet)

\small \small \begin{array}{lllll} &x^2+bx+\left (\sqrt{6} \right )^2=0\\\\ &d=b^2-4\cdot a\cdot c =0\\\\ &b^2-4\cdot 1\cdot 36=0\\\\ &b^2=2^2\cdot 6^2=(2\cdot 6)^2\\\\ &b=\mp 12 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2022 af AMelev

                       

Fortegnet for diskriminanten D afgør antallet af løsninger til 2.gradsligningen.
D = 0: Én løsning
D positiv: To løsninger
D negativ: Ingen løsninger

Da du er på jagt efter tilfældet Én løsning, skal du altså bestemme b, så D = 0.
Bestem D udtrykt ved b og løs så ligningen D = 0 mht. b


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2022 af ringstedLC

#1: Ups!

\begin{align*} x^2+b\,x+\bigl(\sqrt{{\color{Red} 36}}\bigr)^2 &= 0 \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.