Matematik

Opsparing

15. marts 2022 af Moehy - Niveau: B-niveau

En bil koster 200.000 kr. Du har sparet 40.000 kr. gennem en annuitetsopsparing på 4 år med rente på 5% om året. Undersøg hvad du kommer til at betale i alt, hvis du får et lån med 8 års løbetid?

Jeg er indtil videre kommet frem med, at jeg skal bruge annuitetsopsparing formel som ser sådan her ud: a = b*(1+r)^n-1/r

Hvor jeg kender alle værdierne pånær b og har brugt nspire solve til at løse ligningen, men føler at jeg har gjort noget forkert, fordi resultet er ikke det som jeg havde forventet.

Jeg skrev 200.000=x*(1+5)8-1/5 \rightarrow x = 0.595375


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2022 af peter lind

Kom med den originale tekst helst som billefil men en pdf fil kan også bruges

Hvad er egentlig dit niveau. Du har angivet A i en næsten lignende spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2022 af ringstedLC

For det første: Vedhæft et godt billede af hele opgaven. Der mangler oplysninger bla. om lånets vilkår.

Dernæst:

- Du skal ikke lave opsparing, men sikkert låne til restbeløbet.

- renten indsættes som decimaltal.

- "Jeg skrev":

\begin{align*} 200.000 &= x\cdot (1+5)^8-1/5 \\ 200 &= 6^8x-0.2 \\ 200.2 &=6^8x \\x &=\frac{200.2}{6^8}\neq0.595375 \end{align*}

Endeligt: Kun én tråd pr. opgave (og kun en opgave med underspørgsmål pr. tråd).


Skriv et svar til: Opsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.