Matematik

kombinatorik

15. marts 2022 af lovematematik123 - Niveau: B-niveau

Anne havde planlagt at besøge 6 forskellige butikker, men da hun har for lidt tid til sin rådighed, beslutter hun sig for kun at besøge 4  af de 6 butikker.

På hvor mange måder kan hun udvælge de  [4]  butikker, hun kan nå at besøge ?

I hvor mange forskellige rækkefølger kan hun besøge  [4]  af de  [6]  butikker ?

Hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2022 af peter lind

Se formlerne 233 og 232 side 39 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2022 af ringstedLC

I STX B er det formlerne (169) og (168).

\begin{align*} \textbf{P}\textup{ermutationer (v. r\ae kkef\o lge): } P(n,r)&= \frac{n!}{(n-r)!} \\ \textbf{K}\textup{ombinationer (u. r\ae kkef\o lge): } K(n,r) &= \frac{n!}{r!\,(n-r)!} \end{align*}


Svar #3
15. marts 2022 af lovematematik123

 min n værdi


Svar #4
15. marts 2022 af lovematematik123

Er min n værdi så 4 og r værdi 6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2022 af ringstedLC

#4: Se på formlernes brøker, der jo skal være større end "1". Det betyder, at tælleren skal være større end nævneren.

- eller beregn:

\begin{align*} (n-r)! &= (4-6)! \end{align*}

hvilket ikke kan lade sig gøre.

- eller genlæs formelbeskrivelserne.

NB: Det er vigtigt, at du "er hjemme" i FS. Den er dit eneste hjælpemiddel til den del af eksamen, der er u. hj.-midler udover hånd- og hovedkraft. Og der er ikke regnet med tid til, at du dér åbner den for første gang.


Skriv et svar til: kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.