Matematik

trekanter

16. marts 2022 af vana78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

til denne opgave fandt jeg AB til 10 men hvordan finder jeg højden h så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Tip: I enhver trekant er der tre højder med hver sin grundlinie. Arealet er ½ højde gange grundlinie, ligegyldigt hvilken højde med tilsvarende grundlinie, man benytter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \triangle ABC \textup{\,er en s\aa kaldt 3-4-5\,trekant} &\approx \textup{6-8-10\,trekant} \\ 3^2+4^2=5^2 &,\;6^2+8^2=10^2 \\ \left | AB \right | &= 10 \end{align*}

Arealet af trekanten kan beregnes og er også:

\begin{align*} A_{ABC} &=\tfrac{1}{2}\cdot h_c\cdot \left | AB \right | \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2022 af SuneChr

3^{2}+4^{2}=5^{2}
(3n)^{2}+(4n)^{2}=(5n)^{2}      for alle positive n
n^{2}3^{2}+n^{2}4^{2}=n^{2}5^{2}
 


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.