Matematik

opstil en ligning

18. marts 2022 af Hanna98475 - Niveau: C-niveau

Prisen for en appelsin er det dobbelte af prisen for et æble. Per køber 7 æbler og 5 appelsiner for i alt 38,25 kr.

a) Hvad koster et æble? Du skal svare på spørgsmålet ved at opstille en ligning ud fra oplysningerne og derefter løse den.

hvordan løses dette


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Vi kan kalde prisen for et æble for x. Prisen for en appelsin bliver så 2x. Ligningen bliver så

7x + 5*(2x) = 38,25  <=>

17x = 38,25  <=>

x = 2,25


Skriv et svar til: opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.