Matematik

Annuitetslån

21. marts 2022 af Kups - Niveau: C-niveau

JJ


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2022 af peter lind

De tal er aldeles usandsynlige. Vedlæg den originale opgave enten som en billedfil eller evt. pdf fil


Svar #2
21. marts 2022 af Kups

undskyld den lyder sådan er 

"En person låner  30000 kr. Renten er  0.7 % pr. måned og hun kan betale 500 kr. hver måned i ydelse.


Svar #3
21. marts 2022 af Kups

Hvor mange måneder vil det tage hende at betale lånet?"


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2022 af peter lind

y = lån*r/(1-(1+r)-n)

Isoler n i denne denne ligning og indsæt data for dit lån


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2022 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} y &= G\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{-n}}\quad \textup{formel (6)} \\ 1-(1+r)^{-n} &= G\cdot \tfrac{r}{y} \\ -(1+r)^{-n} &= G\cdot \tfrac{r}{y}-1 \\ \ln\bigl((1+r)^{-n}\bigr) &= \ln\bigl(-G\cdot \tfrac{r}{y}+1\bigr) \\ -n\cdot \ln(1+r) &= \ln\bigl(-G\cdot \tfrac{r}{y}+1\bigr) \\ n &= \frac{-\ln\bigl(-G\cdot \tfrac{r}{y}+1\bigr)}{\ln(1+r)} \end{align*}


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.