Fysik

Halveringstykkelse af bly

21. marts 2022 af jonas2913 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal finde halveringstykkelsen af bly og til det skal jeg finde ud af hvad a er, men det ved jeg ikke hvordan jeg gør udfra det jeg har lavet indtil videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Du har fundet:

y = 111,961 * (0,907915)x

Du skal så bestemme den tykkelse x½ som gør at strålingen bliver halveret. Dvs.

(0,907915) = ½  <=>

x½ = log(½) / log(0,907915) = 7,2 (cm?)


Svar #2
21. marts 2022 af jonas2913

Okay, tusind tak!


Skriv et svar til: Halveringstykkelse af bly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.