Matematik

Bestem koordinaterne

26. marts 2022 af Albatross - Niveau: B-niveau
Hej er der nogen som kan hjælpe mig her?
Jeg skak bestemme koordinaterne ab og c af en parabeludfra diskriminanten som er 0
Jeg har vedhæftet et billede af opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2022 af ringstedLC

...  og en nyttig funktionsværdi af den afledede og en funktionværdi:

\begin{align*} f'(x) &= 2a\,x+b \\f'(0)=-2 &= 2a\cdot 0+b\Rightarrow b=\;? \\ f(3)=0\wedge d=0\Rightarrow \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a} &= 3= \frac{-b}{2a}\Rightarrow a=\;? \\ f(3)=0 &= a\cdot 3^2+b\cdot 3+c\Rightarrow c=\;? \end{align*}

ab og c er koefficienter, og ikke koordinater.

NB. Du bør stadig opdatere din profil mht. udd.


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.