Matematik

forklaring

28. marts 2022 af Kups - Niveau: C-niveau

Hej, er det nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Nedenfor omregnes fra månedlig rente på 5% til årlig rente på 79,6%.

a) Indsæt forklaringer til de enkelte skridt i beregningen.
r md = 5% = 0,05 skriv din forklaring

F md = 1,05 skriv din forklaring

F aar = 1,05^(12) = 1,79586 skriv din forklaring

r aar = 1,79586-1 = 0,79586 = 79,6% skriv din forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2022 af SuneChr

a) Indsæt forklaringer til de enkelte skridt i beregningen.
r md = 5% = 0,05 skriv din forklaring    5% er omskrevet til decimaltal

F md = 1,05 skriv din forklaring    Fremskrivningsfaktoren (1 + r) = (1 + 0,05) = 1,05 gælder for månedsrenten

F aar = 1,0512 = 1,79586 skriv din forklaring   månedsfremskrivningsfaktoren 1,05 fremskrives tolv gange til årsfremskrivningsfaktoren 1,79586

r aar = 1,79586-1 = 0,79586 = 79,6% skriv din forklaring  Ligningen  (1 + r) = 1,79586 løses m.h.t. r
hvor r udtrykkes først i decimaltal og dernæst i procent, (årsrentesatsen).


Skriv et svar til: forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.