Matematik

Matematikhjælp

28. marts 2022 af linejeppe - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen som kan hjælpe mig med den her opgave 

Vedhæftet fil: Matematik .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\& \textup{Sk\ae ring med}\\& \textup{f\o rsteaksen: }&&y=0\\\\&&& 3x=15\\ \textup{sk\ae ringspunkt:}\\&&&(5,0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&&&l\textup{:}\quad y=\frac{3}{2}x-\frac{15}{2}\\\\&l\textup{'s spidse vinkel}\\& \textup{ med x-aksen:}\\&&&v_{\textup{spids}}=\tan^{-1}\left(\frac{3}{2} \right )=56.3\degree \end{array}


Svar #3
28. marts 2022 af linejeppe

hvordan er du kommet frem til dette, er det via geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2022 af mathon

En ret linjes hældningskoefficient
er lig meg tangens til dens retningsvinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2022 af mathon

Du har selvfølgelig også

\begin{array}{llllll} \textup{en retningsvektor}\\ \textup{for }l\textup{ er }&\overrightarrow{r}=\widehat{\begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 2\\ 3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{en retningsvektor}\\ \textup{for }x\textup{-aksen er }&\overrightarrow{r}_x=\begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}\\\\ \textup{spids vinkel}\\ \textup{mellem }l \textup{ og}\\ x\textup{-aksen:}\\&v_{\textup{spids}}=\cos^{-1}\left ( \frac{\textup{abs}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 2\\3 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 1\\0 \end{bmatrix} \right ) \right )}{\sqrt{2^2+3^2}\cdot 1} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.