Matematik

hjælp

29. marts 2022 af isabeell (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej hvordan bestemmer jeg f´(x) ved F(x)= x^4-14x^2+24x og hvordan løser jeg ligningen f`(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2022 af Anders521

#0                                                                                                                                                                          1) Du bestemmer f '(x) ved at differentiere f led for led. Du ender med et tredjegradspolynomium.                      2) Du løser ligningen f '(x) = 0 mht. x enten via et CAS-værktøj eller i hånden. Ved sidstnævnte sættes udtrykket for tredjegradspolynomiet til at være nul. Brug nulreglen.


Svar #2
29. marts 2022 af isabeell (Slettet)

er måske mugelighed for du vil give svaret da jeg sidder helt das og skal aflevere lige her om lidt


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2022 af Moderatoren

#2

Det vil være snyd. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2022 af Anders521

#2 Facit f '(x) = 4x3 - 28x + 24,                                                                                                                                            f '(x) = 0 ⇔ x = -3 ∨ x = 1 ∨ x = 2                                                                                                                 Rettelse: Nulreglen skal ikke bruges, når ligningen løses i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2022 af Anders521

#5 Se opgave 8 vedhæftet billede i https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=2043047 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2022 af ringstedLC

#6: Jeg tog teksten i #0 for pålydende. Men du har ret; dit svar til opgaveteksten er rigtigt.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.