Matematik

Areal i koordinatsystem

30. marts 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg er i gang med at beregne arealet af en trekant i en firkant i et koordinatsystem, men jeg er helt lost.
Nogen der kan hjælpe?

Billede er vedhæftet.
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2022 af oppenede

Lad punktet D være (0, 0). Dermed er E = (1,6) og F = (6,2).

Arealet af et polygon beregnes ved:
 1. For hvert par af nabohjørner beregn  y2·x1 - y1·x2
 2. Sum hvad du får for hvert par, divider med 2, og fjern et evt. negativt fortegn.

Trekantens par af nabohjørner er D og E, E og F samt F og D.
Da D's koordinater er (0, 0) giver formlen i 1. bare 0 bortset fra parret med E og F hvor formlen giver:
  6*6 - 2*1 = 34

Dvs. 34 i alt og divideret med 2 giver det at arealet er 17.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Det er nok nemmest at beregne arealet af firkanten og så trække arealerne af de tre hvide trekanter fra:

AtrekantDEF = AfirkantABCD - AtrekantADE - AtrekantBEF - AtrekantCDF

AtrekantDEF = 6*6 - ½*1*6 - ½*4*5 - ½*2*6 = 17


Svar #3
30. marts 2022 af Annicca (Slettet)

Ja, okay. Super. Tusinde tak for hjælpen begge to.
Vh :)

Skriv et svar til: Areal i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.