Matematik

Overfladeareal i rumlig figur

31. marts 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: 9. klasse
En af dem jeg aldrig kan finde ud af.
Hvordan finder jeg overflade af en rumlig figur?
Jeg har vedhæftet opgaven.
Vh

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2022 af oppenede

Overfladen består af 2 trekanter og 3 rektangler.
Arealet af en trekant er ½*højde*grundlinje
Arealet af et rektangel er højde*bredde


Svar #2
31. marts 2022 af Annicca (Slettet)

Vil det så sige, at det i alt giver 12 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2022 af oppenede

Uddyb hvordan du får 12


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

De to trekanter er retvinklede. Det kan vi se fordi de opfylder Pythagoras: 62 + 82 = 102. Så man kan bruge den ene katete som højde og den anden katete som grundlinje.

Det samlede areal bliver så

2*6 + 2*8 + 2*10 + 2 * (½ * 6 * 8) = ...


Svar #5
31. marts 2022 af Annicca (Slettet)

12 + 16 + 20 + 48 = 96 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er vist rigtigt.


Skriv et svar til: Overfladeareal i rumlig figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.